Kungsbacka fjorden


Når man forlader den lille værftshavn i bunden af Kungsbacka fjorden, gennem den lange smalle sejlrende, så er det en stadig fiskeørnsom hilser en adjø. Den har gennem de sidste mange år har haft sin rede på indsejlingsfyret. 

Havnen ligger i Kungsbackaåens udløb, at fiskeørnen har valgt netop dette sted til at opfostre sine unger, er bestemt velvalgt, for i bunden af fjorden lidt syd for Kungsbackaåen har en anden stor å, Rolfsåen, sit udløb, begge åer er med til at gøre hele fjorden til et attraktivt fiskevand. I Rolfsåen har man fanget vildlaks på op til 19 kg.
Kungsbacka fjorden har sin helt egen skærgård med mange øer og små rev og er faktisk Hallands største naturpark.


Byen Kungsbacka var tilbage i middelalderen Danmarks mindste købstad. Her fra Kongens bakke bedrev man handel, med den allerede dengang, store svenske by Gøteborg som ligger blot 20 km. nord på.

Facebooktwitterlinkedinmail

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Please reload

Please Wait